ZA UVOZ MESA Veterinarski inspektori priznali da su uzimali mito, pa neće u zatvor

ZA UVOZ MESA Veterinarski inspektori priznali da su uzimali mito, pa neće u zatvor
Arhiva

Veterinarski inspektori Ureda za veterinarstvo BiH sporazumno su priznali krivnju za koruptivna kaznena djela.   
  

Optuženi uposlenici Ureda za veterinarstvo BiH, Indira Dajić-Hukić (1967.) i Mladen Mijić (1959.), u nazočnosti svojih odvjetnika, u potpunosti su sporazumno  priznali krivnju za kaznena djela korupcije (Primanje dara ili drugih oblika koristi iz članka 217. KZ BiH).

Navedeni optuženi bili su uposleni kao veterinarski inspektori Ureda za veterinarstvo BiH, zaduženi za kontrolu uvoza namirnica životinjskog podrijetla na graničnom prijelazu na ulazu u BiH, a priznali su krivnju za primanje dara ili drugih oblika koristi, kako bi pogodovali određenim pravnim ili fizičkim osobama, prilikom procedure uvoza namirnica životinjskog podrijetla u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno sporazumu, za optužene su predložene kazne:

-Inidira Dajić-Hukić, kazna zatvora od 1 godine, koja se neće izvršiti ako optužena u razdoblju od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, novčana kazna u iznosu od 6.000 KM, oduzimanje nezakonite imovinske koristi iz kaznenog djela obuhvaćenog optužnicom, te zabrana vršenja poziva, djelatnosti li dužnosti veterinarskog inspektora u Uredu za veterinarstvo BiH, u razdoblju od narednih 5 godina.

-Mladen Mijić, kazna zatvora od 1 godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u razdoblju od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, novčana kazna u iznosu od 7.000 KM, oduzimanje nezakonite imovinske koristi iz kaznenog djela obuhvaćenog optužnicom, te zabrana vršenja poziva, djelatnosti li dužnosti veterinarskog inspektora u Uredu za veterinarstvo BiH, u razdoblju od narednih 5 godina.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenim kaznenim djelima. Sporazumnim priznanjem, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu, koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

S obzirom da je treći optuženik u ovom predmetu, ranije sporazumno priznao krivnju, na ovaj način predmet se u potpunosti okončava.

Sud BiH, nakon razmatranja, prihvatio je navedena sporazumna priznanja krivnje, priopćilo je državno Tužiteljstvo.