ZA SEDAM DANA Krizni stožer preporučio odgodu početka nastave u HNŽ

Škola ploča
Hercegovina.info

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), održao je danas sastanak na kojem je razmotreno aktualno stanje vezano za pandemiju covid-19 zbog, kako navode, izuzetno pogoršane epidemiološke situacije.

''Na temelju pokazatelja koji su izneseni, Krizni stožer uputio je preporuku Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ da se početak nastave u školama pomjeri s 10. na 17. siječnja 2022. godine. Iznova je upućen poziv građanima da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, osobito nošenja zaštitne maske, te držanja distance. Ujedno, Krizni stožer upućuje apel građanima da se cijepe, podsjećajući kako cjepiva svih vrsta ima dovoljno'', navodi se.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović izjavio je kako će stav ovog ministarstva o preporuci Kriznoga stožera da nastava umjesto 10. siječnja počne 17. siječnja na području te županije, biti poznat u petak.

"Nakon što se Krizni stožer izjasni i u pismenoj formi, Ministarstvo će uputiti školama određene preporuke", kazao je za Fenu ministar Hadžović, podsjećajući kako je na snazi model po kojemu svaka škola samostalno donosi odluke o načinu izvođenja nastave.

Dodao je kako bi se odgoda odnosila na škole u kojima se nastava izvodi prema hrvatskom planu i programu, budući da škole koje nastavu izvode na bosanskom jeziku s nastavom počinju tek 24. siječnja.

Preporuku za odgodu početka nastave za sedam dana dali su i iz Doma zdravlja Mostar.

"Zbog velike raširenosti bolesti u gradu, preporučujemo nadležnima da prolongiraju početak školske nastave za barem tjedan dana", rekli su iz DZ Mostar.

Podsjetimo, početak nastave jučer je odgođen u Hercegbosanskoj županiji.

Škola ploča

HBŽ Odgađa se početak nastave

Zbog pogoršane epidemiološke situacije nastava u svim školama na području Hercegbosanske županije (HBŽ) odgađa se za tjedan dana. Zbog pogoršane epidemiološke…