Vozilo Croatia Airlinesa razbijeno zbog šahovnice?

Croatia Airlines, Facebook socijalna mreža, prevara

Vozilo hrvatske zrakoplovne kompanije Croatia Airlines, parkirano na službenom parkiralištu sarajevske zračne luke, demolirano je u utorak navečer između 20 i 22 sata, piše pincom.info.

Nepoznati počinitelji su probušili gume na vozilu i oštetili njegove ostale dijelove. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća konvertibilnih maraka.

Photo Mario Ćužić  
Vozilo je koristio Igor V., djelatnik predstavništva Croatia Airlinesa u Sarajevu. Croatia Airlines u zgradi sarajevskog aerodroma ima svoj poseban ured.

Mnogi smatraju kako je riječ o incidentu koji je povezan s iskazima protuhrvatskih emocija u glavnom bosanskohercegovačkom gradu. Posebice jer je vizualni identitet Croatia Airlines, pa tako i službenih vozila ove kompanije, urađen s prepoznatljivim hrvatskim simbolima.

Paking sarajevske zračne luke trebao bi biti pod stalnim osiguranjem

Do okončanja istrage, nije moguće definitivno potvrditi da je ovo doista i bio motiv napada. Ipak neke činjenice na to upućuju, poput toga da je uništeno samo vozilo Croatia Airlinesa.

Paking sarajevske zračne luke trebao bi biti pod stalnim osiguranjem, između ostalog jer se naplaćuje, pa se ovaj incident može smatrati i propustom aerodromskog osoblja zaduženog za sigurnost.

Voditelj predstavništva Croatia Airinesa u Sarajevu, Ivica Veličan, uputio je u srijedu oštar prosvjed odgovornima u sarajevskoj zračnoj luci zbog incidenta.

javno.com