VODOPAD KRAVICA Sezona bi mogla biti rekordna. Gosti iz jedne zemlje prednjače, a stižu i oni s dubrovačkih kruzera

Ljubuški
Hercegovina.info

Sudeći prema dolacima u ožujku, broj posjetitelja na jednom od 15 najatraktivnijih svjetskih kupališta, slapovima Kravica u Ljubuškom, sezona koja je pred nama mogla bi nadmašiti onu rekordnu 2019. godine, ili joj se barem približiti. Najave koje koje stižu s raznih strana svijeta, iz svih europskih i svjetskih destinacija su uvelike optimiistične. 

"Prema informacijama i sezona bi trebala biti dobra. Hoće li to biti na razini 2019. godine, jer se mi uvijek poredimo s tom godinom po broju posjeta, ne znamo. Te godine imali smo 306.509 prodanih ulaznica. Prošle godine imali smo nešto više od 200.000 posjeta, odnosno bili smo na 70 posto od 2019. godine. No, nikada ne možete znati. Osobno sam mislio da će 2020. nadmašiti sezonu ranije, pa nam je onda stigla pandemija. Ako isključimo takve pojave, za očekivati je jako dobru godinu", kaže za Hercegovina.info direktor JP Parkovi Ljubuški Nikica Vučić.

Ljubuški

Start sezone je odličan.

"Po svim najavama, i po broju dolazaka u ožujku to bi mogli reći. Broj posjeta u ožujku je bio na razini onog iz već toliko spomenute 2019. godine. Hoće li to u nastavku sezone biti tako vidjet ćemo. Ja se nadam da hoće".

Kada su u pitanje ulaznice, njihova cijena se nije mijenjala.

"Cijena ulaznice je ostala ista. Ona je 20 KM za strane turiste, a 10 za one iz BiH. Isto tako treba reći da agencije koje s nama sklope ugovor imaju 20 posto popusta na ulaznice", kaže.

S ljepšim vremenom djelatnici Parkova krenuli su i u pripreme.

"Radimo standardne pripreme za sezonu, a to je održavanje i probijanje staza, čišćenje, kupljenje smeća i sve ostalo što ide uz to".

Ljubuški

Ulaže se u marketing, a stižu i turisti s dubrovačkih kruzera.

"Tako je. Nama je Dubrovnik jako zanimljivo područje. Zbog toga smo i ove godine po pitanju marketinga izdvojili znatna financijska sredstva. Koliko god uložimo u to, isplati nam se sigurno nekoliko puta više", ističe Vučić.

Što se tiče strukture gostiju jedna europska zemlja prednjači.

"Gotovo 70 posto je tu stranih gostiju. Poljaci su broj jedan trenutno. Oni dolaze preko Međugorja, ali i s Jadrana kada su na odmoru tamo. Imamo i goste iz arapskih zemalja, oni nam dolaze preko Sarajeva. Tu su i gosti iz Velike Britanije, Češke. Jednako tako imamo povećanje broja gostiju iz Španjolske koji u sve većem broju dolaze u Međugorje. Imali smo također veći broj ukrajinskih gostiju, no zbog rata njihovi dolasci su stali."

Posjetitelje sljedeći mjesec u Ljubuškom očekuju i glazbeni spektakli.

"Imamo Ljubuški Outdoor festival koji se održava po treći put krajem svibnja. Dolaze nam i poznati glazbenici. Bit će tu Psihomodopop 26. svibnja, a dan kasnije Željko Bebek. Uz to ćemo imati i utrke, polumaraton "Dva slapa", biciklističko i paraglajding natjecanje. Mislim da ovu vrstu festivala nitko ne radi u cijeloj BiH", zaključio je Vučić.

Jedno je sigurno, sezona koja je pred nama bit će sigurno bolja od prošle, a hoće li biti i rekordna ostaje nam za vidjeti. Ugostitelji i svi oni koji svoj kruh zarađuju izravno ili neizravno od ovog hercegovačkog dragulja svakako mogu biti zadovoljni i optimistični.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.