VLASNIK SREBRENE MALINE Plaćenim tekstovima odlučni su da unište ono što su neki započeli 92. godine

VLASNIK SREBRENE MALINE Plaćenim tekstovima odlučni su da unište ono što su neki započeli 92. godine
Facebook

Televizijski voditelj i vlasnik tvrtke "FH Srebrena malina" Fikret Hodžić, glavni akter afere u vezi s nabavkom 100 kineskih respiratora za 10,5 milijuna KM, odlučio se ponovo oglasiti u javnosti, iako kaže da nije imao namjeru.

Na početku obraćanja, putem svog Instagram profila, Hodžić je svojim fanovima poručio:

"Moje ime je Fikret Hodžić. Sin sam Ibrahima i majke Fikrete, žene koja evo već drugu noć provodi moleći Boga da oprosti onima koji joj zulum čine. Znate, moja majka je žena koja je prošle godine, upravo u mjesecu ramazanu pravila iftar u Srebrenici, na mome gazdinstvu, Damiru Mašiću, mom prijatelju. Da stvar bude čudnija, nije samo on bio na tom iftaru, još mnogo njih je koji danas čujem pišu svašta o meni. Obećao sam bio sebi i onima oko mene da se neću više oglašavati o temi koja je ovih dana udarna vijest u našoj zemlji, ali gledajući ljude koji me istinski vole i njihovu bol odlučio sam ipak još nešto reći", poručuje Hodžić.

Hodžić je uvjeren da će iznos njegove zarade u poslu nabavke respiratora u javnosti ići "još niže", a osvrnuo se i na dozvolu koja je bila potrebna za uvoz medicinske opreme.

"Prvo su rekli da nemam dozvolu za uvoz respiratora pa se onda dogodilo da imam. Onda su rekli da sam zaradio pet milijuna, a evo dok ovo pišem stiže vijest da sam nešto manje od milijuna. Siguran sam da će ova cifra ići još dosta niže. Također, vjerujem da će u danima koji dolaze biti još mnogo laži i 'dobro' spremljenih plaćenih tekstova. Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su zapravo da unište ono što su neki započeli '92. Šteta je ogromna", dodao je.

Vlasnik "Srebrene maline" je pozvao Tužiteljstvo BiH da što prije počne raditi na ovom slučaju kako bi ispitalo svaki segment poslovanja od nastanka tvrtke.

"Ja kao vlasnik i odgovorna osoba spreman sam za svaku neregularnost snositi posljedice koje nalaže zakon. Na kraju, ponosan sam na ono što je uradila Srebrena malina. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija iz sela Sućeska jedina u regiji koja je uspjela za deset dana od dana uplate da u BiH uveze 100 komada respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput također mog prijatelja Badnjevića, mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora, jer imamo upit od jedne susjedne zemlje za prodaju, pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo više nego u BiH i na taj način našu tvrtku spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem posljednji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno!", poručio je Hodžić.

Istragu o nabavci 100 respiratora putem tvrtke "FH Srebrena malina", novcem koji je dala Vlada FBiH, već vrše službenici Tužilteljstva ŽS i SIPA-e.