VLADA ŽZH isplatila 100.000 maraka ženama poduzetnicama

Žena posao

Vlada ŽZH je po prvi put isplatila poticaje poduzetnicama početnicama i ženama poduzetnicama kao način jačanja razvoja ženskog poduzetništva.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke nastavlja s isplatom poticaja za 2023. godinu. Prema informacijama iz Ministarstva financija ŽZH, danas je isplaćen dio sredstava planiran za poticanje gospodarstva, kao i manji dio za poljoprivrednu proizvodnju.

Kako je za Fenu potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade ŽZH, Blagica Leko, po prvi put Županija Zapadnohercegovačka je isplatila poticaje novoosnovanim poslovnim poduzetnicima-početnicima te ženama poduzetnicama u ukupnom iznosu od 100.000 KM.

Prema njenim riječima, za poduzetnike početnike izdvojeno je 50.000 KM, a jednak iznos isplaćen je i kroz poticaj za razvoj i jačanje ženskog poduzetništva. Riječ je o isplati na temelju Odluke Vlade ŽZH o donošenju Programa utroška sredstava Tekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke utvrđenih županijskim proračunom za ovu godinu, sukladno kojoj je Ministarstvo gospodarstva ŽZH ranije ove godine raspisalo javne pozive, prenosi Fena.

Pored navedenog, danas su pušteni nalozi za isplatu poticaja za podizanje nasada maslina i vinove loze. Prema podacima Ministarstva financija ŽZH maslinarima i vinarima s područja ove županije na račune je uplaćeno ukupno 29.610,36 konvertibilnih maraka.

Tijekom prošlog mjeseca isplaćeni su poticaji za animalnu proizvodnju, za što je iz proračuna ove županije izdvojeno ukupno 536.667,42 KM.