VLADA RS Stambeni krediti za mlade po kamati od tri posto

stan, kupovina stana, stanovi, nekretnine stanova u mostaru, predmeti, bakterije, svaki dan, gubitak, savjeti, trikovi, stvari, stanovi, Mostar, studenti, mostarski studenti, svakodnevne stvari, nestati  , Radovan Višković, krediti, stambeno pitanje

Vlada Republike Srpske izmijenila je kriterije za plasman kredita Investicijsko-razvojne banke Srpske, čime je mladim bračnim parovima, obiteljma sa djecom sa smetnjama u razvoju i gospodarstvu omogućeno zaduživanje za rješavanje stambenog pitanja i ulaganje u novu tehnologiju po povoljnim uvjetima.

Premijer RS-a Radovan Višković je istaknuo kako je uvedena nova kreditna linija za mlade bračne parove mlađe od 30 godina za koje će kamatna stopa za kredite za kupovinu stanova biti ispod tri posto.

"To je pronatalitetna mjera kako bismo pomogli mladim ljudima da što prije riješe svoje stambeno pitanje i da ih zadržimo na ovim prostorima", naglasio je Višković.

Prema njegovim riječima, nova kreditna linija uvedena je i za roditelje ili staratelje koji brinu o djeci sa smetnjama u razvoju za rješavanje stambenih pitanja, a kamatna stopa biti će od tri do tri i po posto.

Gospodarstvu je smanjena kamatna stopa na kredite kojima financira Vlada Republike Srpske izmijenila je kriterije za plasman kredita Investicijsko-razvojne banke Srpske, čime je mladim bračnim parovima, obiteljma sa djecom sa smetnjama u razvoju i gospodarstvu omogućeno zaduživanje za rješavanje stambenog pitanja i ulaganje u novu tehnologiju po povoljnim uvjetima.

Premijer RS-a Radovan Višković je istaknuo kako je uvedena nova kreditna linija za mlade bračne parove mlađe od 30 godina za koje će kamatna stopa za kredite za kupovinu stanova biti ispod tri posto.

Gospodarstvu je smanjena kamatna stopa na kredite kojima financiraju uvođenje novih tehnologija koje su potrebne realnom sektoru da bi bio konkurentniji i spremniji za izvoz.

"Smanjili smo kamatnu stopu IRB-a sa jedan na 0,5 posto i kada se uračunaju i troškovi u odnosu sa poslovnom bankom poslovni subjekti će imati kamatnu stopu na kredite ispod tri posto, istaknuo je Višković", izvještava ATV.