Vlada i sindikati ponovno sjedaju za stol

Dalibor Vuković Ivica Anić
hercegovina.info

Sindikati zdravstvenih djelatnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sutra će ponovno sjesti za stol s pregovaračkim timom Vlade HNŽ-a. U Gradskoj vijećnici ponovno će se razgovarati o povećanju koeficijenta zdravstvenim djelatnicima, a na sastanku će nazočiti svi dionici financiranja zdravstvenog sustava u HNŽ

Na sastanak su tako uz sindikaliste pozvani; ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić,  predsjedavajući i dopredsjedavajući skupštine HNŽ-a Šerif Špago i Tomislav Martinović  premijer Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, ministar financija HNŽ-a Adnan Faladžić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina HNŽ-a, ravnatelji svih bolničkih ustanova i domova zdravlja u HNŽ-u te predstavnici Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ i ŽZH.

Predsjednik Nezavisnog sindikata SKB Mostar Ivica Anić rekao nam je svoja očekivanja od sutrašnjeg sastanka.

"Očekujemo da se predstavnici pregovaračkog tima Vlade HNŽ- sutra konačno izjasne o našim ponudama, te da odmah sutra usuglasimo kolektivni ugovor. Nadamo se da će se uključiti svi relevantni predstavnici koji su pozvani na sastanak i da će se konačno završiti ova agonija, posebno radi naših pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika", rekao nam je kratko večeras Ivica Anić.

Anić je i dodao kako je situacija s pandemijom koronavirusa u pogoršanju te kako će unatoč svemu zdravstveni djelatnici biti na prvoj crti te da će podnijeti najveći teret u borbi protiv ove pošasti koja je pogodila cijeli svijet.

Sastanak u Gradskoj vijećnici zakazan je za 10:30 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.