VLADA HNŽ "Uspostaviti mobilne timove i pokrenuti imunizaciju na radnim mjestima"

Vlada HNŽ
Vlada HNŽ

Na današnjoj, 153. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije razmatrala je i usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2022.-2024. godine.

"Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju i načinu utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2021. godinu s pozicije „Financiranje nabave cjepiva“. Odlukom su osigurana sredstva za nabavu cjepiva protiv gripe za sezonu 2021. – 2022., cjepiva protiv bjesnoće i humanog imunoglobulina te promociju cijepljenja protiv COVID-19", ističe se u priopćenju.

"S ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u svezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i kolektivnom imunizacijom pučanstva, Vlada je, na prijedlog resornog ministarstva, donijela Zaključak kojim je zatraženo od zdravstvenih ustanova koje provode postupak imunizacije da, sukladno svojim mogućnostima, uspostave mobilne timove i pokrenu proces imunizacije uposlenih u gospodarskim subjektima na njihovim radnim mjestima", navodi se u priopćenju. 

Također, Vlada je, na zahtjev Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, osigurala sredstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ za osiguravanje izdavanja potvrda o cijepljenju – QR koda.