VLADA HNŽ U sjeni imenovanja poništen natječaj za ravnatelja ZZO i ravnatelja RMC, za ZZO ipak dobre vijesti

ZZO HNŽ

Vlada HNŽ pohvalila se jučer zaključkom kojim su obvezali institucije kojim upravljaju da ponište sve aktualne natječaje. No nisu svi natječaji zajedno bitni koliko ova dva - natječaj za izbor ravnatelja ZZO, koji će se opet raspisati, te natječaj za izbor ravnatelja RMC Safet Mujić. 

Podsjetimo, na natječaj kojim je jučerašnjim zaključkom oboren za ravnatelja ZZO-a prijavili su se Vedran Marčinko, Stana Burić, Ana Vidačak i Marija Buhač, sve tri zaposlenice ZZO-a HNŽ, a Marčinko u federalnom ministarstvu zdravstva.

Buhač je imenovana premijerkom u međuvremenu, Marčinko nije uži izbor HDZ-a, baš kao ni Stana Burić. Zbog afere Peti kat i činjenice da je Bošnjak preko Vidačak upravljao Zavodom - HDZ više nije ni za Anu Vidačak. Za nju se zalagao bivši premijer Nevenko Herceg, ali i bivši ministar Goran Opsenica, dok su se ministri Oliver Soldo i Slađan Bevanda bili protiv njezina imenovanja, i to je tako stajalo. Nova premijerka javno šuti o ZZO-u, dok se ipak saznaje da je želja nje i novih ministara da se Zavod, uzdrman mnogim aferama i skandalima konačno pomete. Tko je osoba koja dolazi u ZZO ostaje vidjeti, a već se u kuloarima spominju neka imena. 

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije već 9 mjeseci je obezglavljen budući da njime rukovodi Ana Vidačak kao v. d. ravnateljica nakon smjene dugogodišnjeg ravnatelja Rade Bošnjaka, a i njoj je već davno istekao mandat. Na zastupničko pitanje oko natječaja za izbor ravnatelja u ovoj ustanovi nova premijerka Marija Buhač nedavno je najavila da Zavod ide u paketu s ostalim institucijama.  

"Moram vas izvijestiti da to nije jedino ravnateljsko mjesto u ovoj županiji kojoj je istekao mandat ili imaju v. d. mandat jer ima još par takvih institucija. Na sljedećoj sjednici Vlade donijet ćemo konkretan zaključak vezano za sve natječaje raspisane u županiji", naglasila je u svom odgovoru premijerka Marija Buhač.

Nadalje, poništen je i natječaj JU Kantonalna bolnica „Dr. Safet Mujić“, raspisan u rujnu ove godine, gdje SDA, poput HDZ-a u ZZO, nije natječajem došla do željenog kadra. 

Županijska vlada jučer je donijela i nekoliko odluka i rješenja o imenovanjima. Ravnateljem Uprave za prognanike i izbjeglice HNŽ-a imenovan je Inel Šejtanić, za v.d. predstojnice Ureda za zakonodavstvo Vlade HNŽ-a Svjetlana Marušić, ravnateljem Službe za zapošljavanje HNŽ-a Vlado Čuljak, v.d. ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a Niko Marušić, zapovjednikom Stožera civilne zaštite Adil Šuta te načelnikom Stožera civilne zaštite Eugen Ćubela.

Vlada je dala i prethodnu suglasnost na imenovanje Ivana Vukoje za ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Marušić, koji je privremeno potvrđen, također ne bi trebao ostati na čelu Fonda, barem tako tvrde više upućeni. Marušić je u višestrukom sukobu interesa, kao direktor Fonda kojim upravlja Županija u privatne tvrtke dobivao obilne poticaje od te iste županije...

To je bilo za vrijeme bivše Vlade, kako će kadrovirati ova ubrzo ćemo vidjeti. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.