VLADA HNŽ Škola počinje 6. rujna u punom kapacitetu

Vlada HNŽ
Vlada HNŽ

Na danas održanoj 152. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ i tekuće pričuve od 1.1. do 30.06. 2021. godine.

Također, otvorila je raspravu o Dokumentu okvirnog proračuna (DOP) Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2022.-2024. g te usvojila Zaključak da Ministarstva i druga tijela uprave primjedbe na ovaj Dokument u pisanoj formi dostave Ministarstvu financija kako bi se Vlada na slijedećoj sjednici mogla izjasniti o ovome Dokumentu.

Na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Vlada je usvojila Zaključak o početku nove 2021./2022. školske godine i uvjetima izvođenja nastavnih aktivnosti. Vlada je jednoglasno dala potporu da nova školska godina započne 06. rujna 2021. godine i to u punom kapacitetu ali uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka koje su na snazi.

Način izvođenja nastave u HNŽ bit će u skladu sa epidemiološkom situacijom, a Ministarstvo prosvjete će u suradnji s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi kontinuirano pratiti razvoj situacije i potrebne odluke donositi u skladu s preporukama Stožera.

Vlada je, također, u okviru priprema za početak nove školske godine usvojila Odluku kojom se Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa odobrava 30.000 KM koje će biti utrošene za nabavu potrebnih sredstava za dezinfekciju i čišćenje školskih prostorija.

Usvojila je i Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa na Prijedlog organizacijskih shema srednjih škola HNŽ. Prihvaćanjem organizacijskih shema Vlada je još jednom iskazala razumijevanje i dala puni doprinos rješavanju problema tehnološkog viška u srednjim školama.