VLADA HNŽ ĆE PLAĆATI KAMATU ZA BIZNIS KREDITE Niko Marušić je dobio jedan takav, ako ste u SDA i HDZ predajte i vi

Novac
Ilustracija

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u svibnju ove godine prihvatila Protokol o suradnji između Vlade HNŽ-a i Razvojne banke Federacije BiH za subvencioniranje kamata kroz određene kreditne linije kojim bi se pružila potpora poslovnim subjektima s područja županije, dokument je u ponedjeljak i službeno potpisan.

Protokol je uime Vlade parafirao predsjednik Nevenko Herceg, a uime Razvojne banke v.d. predsjednice Uprave Mersiha Slipičević, priopćeno je iz županijske Vlade.

Odabrano je deset kreditnih linija s uvjetima kreditiranja koji će koristiti gospodarstvu, a načinom osiguranja sredstava pružena je mogućnost većeg broja subvencija kamata po ponuđenim operativnim linijama i značajna potpora razvitku gospodarstva.

Konkretno, Vlada omogućuje gospodarstvenicima kreditno zaduženje u iznosu do 500.000 maraka, preuzima obvezu subvencioniranja kamata u iznosu do tri posto, kao i cjelokupne troškove naknada za obradu kredita.

"Podsjećam, HNŽ je prva županija u Federaciji koja je krenula u ovom smjeru i ovo je zaista jedna od značajnijih ekonomskih mjera ove vlade uopće. Naša suradnja s Razvojnom bankom na tragu spašavanja našeg pandemijom ugroženog gospodarstva i pružanja konkretne potpore gospodarstvenicima u rastu i razvitku pokazala se više nego uspješnom, a zdušno su je pozdravili i domaći gospodarstvenici, ocijenivši kako je odigrala bitnu ulogu u oporavku domaćeg gospodarstva. Bilo je logično donijeti odluku o nastavku te suradnje, što je Vlada i učinila i sretan sam što smo danas to i formalizirali službenim potpisivanjem usuglašenog teksta Protokola o suradnji", poručio je Herceg.

Činu potpisivanja nazočili su i ministar gospodarstva Željko Laketić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, predsjednik Povjerenstva za nadzor kreditnih sredstava HNŽ-a Damir Jerković, te v.d. izvršnog direktora Razvojne banke FBiH za istraživanje i razvitak Dalibor Milinković.

Jedan od takvih kredita, doduše mnogo veći dobio je HDZ-ov poduzetnik Niko Marušić, kojeg obilato financijski prati i županijska Vlada na čelu s Nevenkom Hercegom.

Tako će se projekt koji se javnosti prezentirao kao zajednički s Podravkom završiti zapravo kreditom Razvojne banke u iznosu od 1.4 milijuna maraka. Niko se dobro namučio za taj kredit i založio se i oznojio.

Kako sam? Pa 'vako - Niko Marušić je direktor tvrtke Grozd koja je založni dužnik direktoru Niki Marušiću i Marinadi za kredit Razvojne banke, a sudužnik mu je suosnivač Marinade Konherc. Sve te tvrtke, koje imaju manje zaposlenih nego osnivača, i njihova uvezanost u jednoj te istoj osobi nisu bili sporni Razvojnoj banci da odobri kredit od 1.4 milijuna maraka. 

Stoga okušajte se i vi, ako ste dovoljno bliski vladajućim stankama sve je moguće, pa i kredit od 1.4 milijuna maraka gdje ste sami sebi dužnik. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.