Vlada HBŽ odobrila novac za spomenik papi Ivanu Pavlu II.

PAPA BENEDIKT XVI, Papa Ivan Pavao II, blaženi, crkva, Papa Ivan Pavao II, fatimska tajna, Papa Ivan Pavao II, Sarajevo, obljetnica, majčino selo, Međugorje, oratorij, Papa Ivan Pavao II, Papa Ivan Pavao II, Međugorje, Gospa Međugorje, Papa Ivan Pavao II, relikvija, bočica s krvlju, krađa, Papa Ivan Pavao II, spomenik, Vlada HBŽ, Papa, kanonizacija, Papa Ivan Pavao II, Karol Woytila, Papa Ivan Pavao II, Deset zapovijedi opuštenog mira, Papa Ivan Pavao II, proročanstvo
Vlada je također odobrila da se u iznosu od 4000 maraka sufinanciraju troškovi projekta "Sajam karijera Hercegbosanske županije, priopćeno je iz županijske Vlade.

Vlada je na sjednici donijela Odluku o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja i Odluku o listi lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti Hercegbosanske županije. Shodno tome, donesena je i Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju cijene liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda za zdravstveno osiguranje sve dok se implementacija nove liste lijekova ne provede u cijelosti, a najduže do 30. travnja 2014. godine.

Vlada je dala negativno mišljenje na akt Federalnog ministarstva zdravstva u kojem se traži očitovanje na Radnu verziju Protokola o vođenju pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva u Federaciji BiH.

''Vlada je jednoglasno zauzela ovakav stav iz razloga što nije moguće pristupiti izmjenama i dopunama važećeg Kolektivnog ugovora, a u smislu utvrđivanja bruto satnice s povećanjem troškova života, sve dok se ne izmjeni Odluka o utvrđivanju bruto satnice koja se donosi suglasno članu 9. Općeg kolektivnog ugovora za teritorij Federacije BiH'', stoji u priopćenju.

Vlada je na sjednici, između ostalog, dala suglasnost na imenovanje dr. sc. Danijele Kune novom ravnateljicom Srednje škole "Kupres" na mandat od četiri godine.

Fena