Vlada HBŽ odobrila novac za spomenik papi Ivanu Pavlu II.

Vlada HBŽ odobrila novac za spomenik papi Ivanu Pavlu II.
Vlada je također odobrila da se u iznosu od 4000 maraka sufinanciraju troškovi projekta "Sajam karijera Hercegbosanske županije, priopćeno je iz županijske Vlade.

Vlada je na sjednici donijela Odluku o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja i Odluku o listi lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti Hercegbosanske županije. Shodno tome, donesena je i Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju cijene liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda za zdravstveno osiguranje sve dok se implementacija nove liste lijekova ne provede u cijelosti, a najduže do 30. travnja 2014. godine.

Vlada je dala negativno mišljenje na akt Federalnog ministarstva zdravstva u kojem se traži očitovanje na Radnu verziju Protokola o vođenju pregovora radi zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva u Federaciji BiH.

''Vlada je jednoglasno zauzela ovakav stav iz razloga što nije moguće pristupiti izmjenama i dopunama važećeg Kolektivnog ugovora, a u smislu utvrđivanja bruto satnice s povećanjem troškova života, sve dok se ne izmjeni Odluka o utvrđivanju bruto satnice koja se donosi suglasno članu 9. Općeg kolektivnog ugovora za teritorij Federacije BiH'', stoji u priopćenju.

Vlada je na sjednici, između ostalog, dala suglasnost na imenovanje dr. sc. Danijele Kune novom ravnateljicom Srednje škole "Kupres" na mandat od četiri godine.

Fena