Vitez: Inzko otvara Ured Europskog pokreta u BiH

Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, bih inzko, Valentin Inzko, dan žena, Valentin Inzko, Referendum RS, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Politika, Valentin Inzko, sunspenzija, sip, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Valentin Inzko, Valentin Inzko, bih inzko, ‘Sejdić - Finci'
Iz Europskog pokreta u BiH najavljeno je da će otvaranju Ureda prisustvovati ambasador Hrvatske u BiH Tonči Staničić, kao i drugi ugledni službenici iz javnog i društvenog života.

Prije otvaranja ovog Ureda predviđeni su kraća posjeta općini Vitez i razgovor Inzka i Staničića sa općinskim načelnikom Vladom Alilovićem, nakon čega slijedi obilazak privrednog postrojenja u Poslovnoj zoni.

Otvaranje Ureda predviđeno je za 10:00 sati, nakon čega će biti održana prva službena konferencija za novinare Europskog pokreta u novim prostorijama.

Inzko i Staničić će poslije izjava za medije učestvovati u razgovoru - dijalogu sa uspješnim menadžerima i preduzetnicima Viteza i susjednih općina regije, koji će biti održan u prostorijama Franšiznog centra BiH - hotel "Central" u Vitezu.

Nakon ureda u Zenici, Gračanici i Zavidovićima, ured u Vitezu će biti četvrti biro Europskog pokreta na području BiH, a u pripremi su otvaranja prostorija u Banjaluci i na Palama početkom 2011. godine.

srna