VISOKA KORUPCIJA Ministar Miloš Lučić doveden u Tužiteljstvo BiH

Miloš Lučić

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni Miloš Lučić, ministar Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u pratnji policijskih djelatnika SIPA, predat je Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Osumnjičeni će biti ispitan u zakonskom roku u nazočnosti odvjetnika, nakon čega će postupajuća tužiteljica donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenom.

Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.
Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouporabe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zouporabe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.
Tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH, koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se poduzeti.