Vidović s veleposlanikom Stančićem posjetio trasu autoputa na koridoru Vc kod mjesta Bijača

Hoće li uskoro krenuti izgradnja koridora Vc kroz BiH
... kako su stvoreni svi preduvjeti da općinska administracija pokrene eksproprijaciju zemljišta i parcela po trasi koja je definirana projektnom dokumentacijom.

Sporni detalji koji su postojali otklonjeni su zahvaljujući angažmanu predstavnika federalne Vlade, Ministarstva komunikacija i prometa BiH te su definirane odluke koje daju mogućnost da se sredstva koja su predviđena za eksproprijaciju aktiviraju u idućem razdoblju, kazao je Vidović.

Ministar Vidović istaknuo je kako je današnji posjet Bijači vezan i za definiranje sporazuma s Republikom Hrvatskom o izgradnji međudržavnog prijelaz s obzirom da će po planu granični prijelaz Bijača biti schengenski prijelaz.

"Što se tiče procedure o međudržavnom sporazumu s RH ona je pri kraju", dodao je Vidović.

Govoreći o dijelu koridora Vc koji prolazi kroz Blagaj i Počitelj, Vidović je kazao kako su sve dileme koje su postojale oko te trase otklonjene s tim da se na području Blagaja istražuju alternativne varijante koje će biti najisplativije i tehnički i financijski.

Što se tiče Počitelja, tu su manji problemi, ali i tamo se također istražuju druge varijante kada je u pitanju pozicija gradnje mosta, kazao je Vidović te dodao kako se rješenja za Blagaj i Počitelj moraju donijeti u narednih šest mjeseci.

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Stančić kazao je kako je sretan što su otklonjene sve prepreke u BiH oko koridora Vc te da je Republika Hrvatska dvije trećine svog posla na koridoru Vc završila, a da se na ostalim dijelovima intenzivno radi.

(Fena)