VIDEO  Čestitali rođendan Babi u Puli!

Već tradicionalno okupili su se na parkiralištu ispred pulskog zatvora u kojem Abdić služi 15 godišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Cazinskoj krajini. Fikreta Abdića su danas, tri dana prije 71. rođendana, posjetili članovi obitelji sin Ervin, kćerke Ervina, Elvira i Edina te unuci, zetovi i snahe.

"Babo se dobro osjeća, sretan je da smo se i ove godine okupili jer je ovo deseta godina kako je u zatvoru", kazala je novinarima nakon što je obišla oca, kćerka Elvira Abdić Jelenović. Prema njezinim riječima, on nema nikakvih primjedbi na tretman u pulskom zatvoru, ali ne koristi niti jednu pogodnost. "Babo ne priznaje presudu, ne osjeća se zatvorenikom, pa tako ne želi koristiti niti pogodnosti koje može, poput slobodnih vikenda", kazala je.

Fikreta Abdića je posjetilo još dvadesetak Kladušana, članova nevladinih udruga i njegove stranke Demokratske narodne zajednice. Svi oni su danas ponovili kako ga je "hrvatsko pravosuđe nevinog osudilo"."Oj Hrvati vi ste živa bića, vratite nam Fikreta Abdića", samo je jedan od izrečenih stihova Abdićevih pristaša u čast njegova rođendana.

Fikret Abdić je 2002. godine na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini počinjenog u razdoblju od 1993. do 1995. godine. Tri godine kasnije, 2005. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu zatvora na 15 godina. U pulskom zatvoru je od 2007. godine.

(Hina)