Velika eksplozija u zgradi u Beču, nekoliko osoba zbrinuto, evakuirana cijela zgrada

Policija Austrija Beč
Ilustracija/Shutterstock

U ponedjeljak u 4.50 ujutro stanovnike Goldschlagstrasse (Beč-Penzing) probudio je jak prasak, a na mjestu nesreće u trenutku su bile i sve raspoložive hitne službe. Eksplozija se dogodila u staroj zgradi iz još uvijek nerazjašnjenih razloga. Operacija još traje, piše Kroativ.at.

Troje ljudi preventivno su zbrinuli spasioci, a stan od eksplozije potpuno uništen. Silina eksplozije u stanu na prvom katu četverokatnice izbacila je krhotine na ulicu i u dvorište, ali do požara nije došlo, javljaju bečki vatrogasci.

Uzbunjene snage bečkih vatrogasaca evakuirale su cijelu zgradu. Vatrogasci su zbrinuli 14 stanara, od kojih je troje iz predostrožnosti predano bečkoj stručnoj spasilačkoj službi – među njima i dvoje stanara stana u kojem se dogodila eksplozija. Istodobno je zatvorena plin u zgradi, isključena struja i voda, a zgrada je pretražena da se ne bi dogodilo da su neki stanari ostali u zgradi. 

U stanu u kojem je došlo do eksplozije, ali i u nekim susjednim stanovima, od siline eksplozije srušeni su ili teško oštećeni zidovi, a prozori su izbačeni na ulicu i u unutrašnje dvorište.

Od građevinskih inženjera zatraženo je da provjere stanje zgrade, a Državni ured kriminalističke policije u Beču počeo je istraživati ​​uzrok eksplozije. Po završetku vatrogasne akcije nije bilo jasno je li zgrada još uvijek useljiva. Trenutno se provode sigurnosne mjere