Veleposlanstva Francuske i Italije u BiH podržala rad FUP-e

Detalj sastanka
FUP

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman je u petak u posjetu primio Atašea za unutarnju sigurnost uime veleposlanstva Francuske u BiH, Philippe Gangloffma koji je imenovan na navedenu poziciju prije tri mjeseca.

Tijekom sastanka razgovarano je aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te animiranju međusobne operativno-tehničke policijske suradnje u borbi protiv težih oblika kriminala, kao i o mogućnostima zajedničkog djelovanja i razmjene operativnih saznanja i informacija.

Na sastanku je istaknuto da je Federalna uprava policije do sada imala izuzetno dobru suradnju sa veleposlanstvom Francuske u BiH kada je u pitanju razmjena operativnih podataka i saznanja u okviru određenih istraga, odnosno kriminalnih osoba koje su od ineteresa kako za sigurnosne agencije iz BiH, tako i Francuske.

Pored navedenog, ova izuzetna suradnja se pokazala i kroz podršku Federalnoj upravi policije od strane veleposlanstva Francuske u BiH u vidu doniranja određene specijalizirane forenzičke opreme namjenjene za automatsku identifikaciju zrna i čahura, te edukaciju kadra za korištenje iste. U konačnici dogovoren je način budućeg djelovanja i međusobne suradnje između Uprave policije i veleposlanstva Francuske u BiH, koja je od izuzetnog značaja za ove dvije države, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.

Korman je tijekom četvrtka primio u radnu posjetu delegaciju veleposlanstva Republike Italije, predvođenu zamjenikom šefa misije u Bosni i Hercegovini Matteom Evangelistom.

Zamjenik direktora Korman, zahvalio se Evangelistu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji između institucija Republike Italije i Bosne i Heregovine, a poseban akcent je stavljen na podršku i suradnju sigurnosnih agencija ove dvije države, koje su u prethodnom periodu rezultirale izuzetno dobrim rezultatima usljed razmjene operativno sigurnosnih saznanja i informacija.

Delegacija veleposlanstva Republike Italije izrazila je svoju spremnost na pružanju svih vidova pomoći Federalnoj upravi policije, posebno u segmentu borbe protiv organiziranog kriminala, sa aspektom na međunarodni nivo djelovanja kriminalnih grupa.

Sudionici sastanka su dogovorili modalitet buduće suradnje između veleposlanstva Republike Italije u Bosni i Hercegovini i Federalne uprave policije, stoji u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.