Vapaj iz radija Herceg Bosne: Imamo gladnih ljudi

htv mostar, štrajk, sindikat radio HB, hrt mostar

"Imamo slučajeva gdje djelatnici pozajmljuju novac kako bi otplaćivali rate za stambeni kredit. Također, imamo ozbiljnih najava za štrajk glađu što bi dovelo do daljnjih komplikacija u situaciji kada se ljudi iz očaja odlučuju za taj drastičan čin", istaknuo je Kelava.

Iz Sindikalne podružnice Radija Herceg Bosne uputili su danas apel županijama s hrvatskom većinom da preuzmu vlasnička prava nad Radijom Herceg Bosne jer je, kako su istaknuli, projekt da općine preuzmu vlasništvo propao.

Za propast tog projekta djelatnici krive poslovodstvo kuće, a ukoliko im županije s hrvatskom većinom ne pomognu, djelatnici ističu kako će definitivno spustiti reglere i ugasiti signal.

Kelava ističe kako se Sindikalna podružnice prije mjesec i pol očitovala spremnošću na kompromis i stavljanje u štrajk u stanje mirovanja uz isplatu tri plaće, ali da odgovora nije bilo "ni od Vladimira Šoljića, P. Duvnjaka ni Željka Raguža".

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji, djelatnici su na rubu egzistencije, ali izgleda, nikoga nije briga za to iako Radio Herceg Bosne već 17 godina djeluje i pokriva dvije trećine teritorije BiH.

Djelatnici Radija Herceg Bosne 8 mjeseci nisu primili plaću, topli obrok, regres, neuplaćuje im se mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a u generalnom štrajku su već 3 mjeseca.

ABCportal.info (FOTO M.ZOVKO)