VANI GA NEMA, UNUTRA POSTOJI, ŠTO JE TO? Inspektor će se u četvrtak popeti da vidi ilegalni šesti kat

Šesti kat Bijeli Brijeg
Hercegovina.info

Nakon što se Građanska incijativa Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu oglasila priopćenjem za javnost u kojem navode i fotografijama potkrijepljuju, da šesti kat nije srušen u cijelosti, nego su uklonjeni samo okolni zidovi, na teren će izaći i gradska inspekcija. 

Upitani kada će biti srušen šesti kat na Bijelom brijegu iz gradske inspekcije podsjećaju da je rješenje postupajućeg inspektora išlo u smjeru da se stanje na terenu uskladi sa projektom ili da se izvrši izmjena i dopuna odobrenja za građenje. 

„U međuvremenu je investitor poslao obavijest da će ukloniti šesti kat i stanje uskladiti sa odobrenjem za građenje. Međutim, došlo je samo do djelomičnog uklanjanja spornog šestog sprata. Za dan 2.12.2021. zakazan je uviđaj, kada će inspektor utvrditi činjenično stanje na licu mjesta, te u skladu sa utvrđenim činjenicama poduzeti daljnje radnje u postupku. Znači, ovaj postupak još je u tijeku“, potvrdili su za Hercegovina.info iz Odjela za isnpekcijske poslove Grada Mostara.

Objekt na Bijelom Brijegu predmet je i u županijskom Tužiteljstvu, a FUP je izuzeo dokumentaciju koja je izdavana vezano za ovu zgradu. Skupina stanara okupljena i u gore navedenu incijativu kazneno je prijavila bivšeg gradonačelnika, šefa službe za građevinske propise i postupajućeg inspektora na predmetu. Bivši gradonačelnik u međuvremenu je preminuo. 

Podsjetimo, nakon pisanja našeg portala inspektor izlazi na teren i utvrđuje da je na zgradi izgrađen kat viška. Izlaženje iz gabarita i ostale nepravilnosti nije utvrdio. Nakon niza peripetija počelo je rušenje šetog kata, no ni to nije obavljeno u cijelosti.