UZGAJAO NA BUNI MARIHUANU "Sejo" ide u jednomjesečni pritvor

sud, marihuana, Posušje, pritvor, Buna, Kanabis

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od 30 dana Seadu Panduru zv. „Sejo“ (1975.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, Sead Pandur zv. „Sejo“ se sumnjiči da je tijekom mjeseca svibnja 2020., u Mostaru, na adresi Buna bb, u stambenim objektima koje koristi, radi dalje prodaje uzgajao dvadeset sedam (27) stabljika opojne droge Cannabis Sativa L i njene ubrane listove u većoj količini sušio i pripremao za krajnju upotrebu, čineći je na takav način pogodnom za konzumaciju, te nabavio radi dalje prodaje krajnjim konzumentima opojnu drogu Amfetamin u količini oko 50 grama. 

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.


Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, zaključili su iz županijskog Tužiteljstvo.