Uz pjesmu i igre štićenici Doma obilježili svoj dan

Stari ljudi

Lijepim riječima na spomen njihovog dana s blagoslovom štićenika ovog doma upriličena je od fra Joze Radoša Doke inače župnika župe Bukovičke i voditelja humanitarne udruge ''Kap ljubavi'' iz Tomislavgrada.

Prigodni darovi

Fra Doko je u svojoj maniri darivao ovaj starački dom prigodnim darovima, a sa svakim štićenikom je posvetio malo svoga vremena s posebnim naglaskom na njihovu potrebu smanjenja osjećaja da su marginalizirani, zapostavljeni i izolirani od društva.

Inače, ovaj se dan obilježava u cijelom svijetu da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine prikladne potrebama i sposobnostima osoba treće dobi.

''U okviru današnjeg druženja, pored stvaralačko-kreativnih aktivnosti osoba treće životne dobi, priredbu koja za bake i djedove pripremaju svake godine djeca sa svojim odgojiteljicama iz Gradskog vrtića u Tomislavgradu je odgođena i preusmjerena za Dane kruha koji će se održati u skorije vrijeme'', kazao je Ilija Madunić, ravnatelj Staračkog doma u Tomislavgradu, dodajući da se danom starijih i nemoćnih osoba prisjećamo cjelokupnog doprinosa starijih osoba u izgradnji suvremenog društva dok je uvažavanje i razumijevanje starijih osoba temelj svakog razvijenog sustava, u čemu je Tomislavgrad dostigao pozitivne standarde.

Završni radovi

Prema riječima ravnatelja Madunića, u tijeku su završni radovi na finaliziranju III faze doma i kad se relizira ovaj projekt, trebalo bi se zaposliti i novo stručno osblje, kategorizirati korisnike, dodatno opremiti ustanovu potrebnom opremom, a sve s ciljem da se korisnicima ovo staračkog doma osigura što ugodniji smještaj u njihovoj ustanovi.

Podsjetimo, javna ustanova Starački dom Tomislavgrad djeluje od 1998., a osnovna djelatnost ove ustanove je organizirano pružanje pomoći umirovljenicima, drugim starijim i odraslim osobama. Objekt Doma je izgrađen i opremljen sredstvima humanitarne organizacije ''Diakonie Katastrophenhilfe'' iz Njemačke i Općinskog vijeća Tomislavgrad, piše Dnevni list.