Prigodnim programom obilježen Dan starijih osoba u Staračkom domu u Tomislavgradu

Tomislavgrad, Starački dom Tomislavgrad, starački dom
...na Međunarodni dan starijih osoba, na prigodan način i proslavljena.
Naime, u prostorijama Doma uz štićenike i djelatnike okupili su se danas brojni uzvanici, predstavnici općinske vlasti i vjerskih institucija, predstavnici Centara za socijalnu skrb iz Tomislavgrada ali i susjednih općina, ugledni liječnici duvanjskoga Doma zdravlja te Kulturno-umjetnička društva iz Bukovice i Sarajlija koja su svojim nastupima osobito razveselila štićenike ovoga Doma.

Na samome početku svečanosti,u ime osnivača, sve nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad, Luka Krstanović.

- Čestitam vam Dan starijih osoba ali i godišnjicu ove Ustanove. Čestitam i ravnatelju, gospodinu Anti Sladoji jer je uistinu usluga i kvaliteta rada ove Ustanove zadnjih godina podignuta na veću razinu"- u svome je govoru između ostaloga kazao Luka Krstanović.

Okupljenima se obratio i ravnatelj ovoga Doma koji se u svome govoru prisjetio razvoja ove Ustanove od njezinoga osnutka pa kroz punih dvadeset godina sve do danas:

-Imamo djelatnike koji ovdje rade od samoga početka, dakle punih dvadeset godina. Raditi u Staračkome domu dvadeset godina nije lako, jer je to zbilja mukotrpan i zahtjevan posao koji iziskuje puno ljubavi i odricanja- između ostaloga je rekao Ante Sladoja najavljujući i neke nove projekte koji će dodatno unaprijediti rad ovoga Doma, a jedan od njih je posebna skrb za osobe s demencijom, što je naglasio izuzetno potrebnim.
Za sve svoje uzvanike i štićenike, odlično raspoloženi djelatnici Doma pripremili su i bogatu zakusku uz koju je druženje nastavljeno.

Ivana Ćurić/Tomislavcity