UVAŽENA ŽALBA STANARA Što sad, stanovi dijelom prodani, a Bešlićeve mutne dozvole dovedene u pitanje

Bijeli brijeg rješenje
hercegovina.info

Ministarstvo građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije uvažilo je žalbu stanara Bijelog Brijega, poništilo zaključak Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara kojim ih se odbija uključiti u postupak, te predmet vratilo navedenom Odjelu na ponovni postupak, priopćili su stanari Bijelog Brijega. 

Podsjećaju da ih je ranije Odjel za urbanizam i građenje odbio uključiti u postupak izdavanja dozvola jer njih i novu zgradu dijeli uličica!?

Kada su se na takvu odluku žalili, mjesecima su u Odjelu za urbanizam i građenje u ladicama držali njihovu žalbu, strahujući da će ilegalne dozvole bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića biti dovedene u pitanje, što se sad i dogodilo. 

“Odjel u postupku nije pravilno ispitao prijedlog za obnovu postupka, čime je načinio povredu odredaba poglavlja XV – Obnova postupka Zakona, od člana 246. do člana 257. Obrazloženje osporenog zaključka ne sadrži valjane razloge kojima je obrazložena odluka kao u dispozitivu zaključka, čime je načinjena povreda odredbi člana 207. Zakona”, navodi se u rješenju koje donijelo Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNŽ, a koje potpisuje ministar Suad Hasandedić. 

Što je najzanimljivije Ministarstvo je pozvalo Odjel za urbanizam i građenje “da otkloni navedene nedostatke i nepravilnosti, te utemeljeno i zakonito odluči po podnesenom prijedlogu žalitelja za obnovu postupka”. Rješenje je konačno u upravnom sporu i protiv njega se ne može izjaviti žalba. 

Bijeli brijeg rješenje

"Ovime je na Odjel za urbanizam i građenje, načelnicu Marinu Deronjić, vraćena odgovornost za ilegalno izdane dozvole na Bijelom Brijegu, isključenje stanara iz postupka izdavanja dozvola, te sada moraju obnoviti postupak. To pak znači da su u zgradi gdje su stanovi već djelomično prodani, dozvole dovedene u pitanje, a investitor ne može legalizirati zgradu. Treba razjasniti i da je bivši gradonačelnik oduzeo ovlasti načelnici urbanizma, koje su joj sada vraćene, te se osobno potpisivao na glavinu dozvola u Mostaru, ili u njegovo ime Radmila Komadina, zbog čega smo protiv istoga podnijeli i kaznenu prijavu.  Od gradonačelnika Kordića, te načelnice kojoj su vraćene ovlasti koje joj po random mjestu pripadaju očekujemo da će priču na Bijelom Brijegu vratiti u zakonite okvire", zaključuje se u priopćenju stanara Bijelog Brijega.