URBICID ŠTO SMO SNIMALI DRONOM Deronjić: „Objekti na poluotoku na Buni po sadašnjim planovima ne mogu biti legalizirani“

Namjena: Urbano zelenilo,park,šume, Buna
Hercegovina.info

Po postojećim planovima i propisima objekti koji su izgrađeni na poluotoku na Buni ne mogu biti legalizirani, što bi značilo da su bespravno građeni, odnosno nedozvoljeni.

„Za navedeni lokalitet nije donesen regulacijski plan, a u skladu sa važećim prostornim planom, karta namjene površina, predmetni lokalitet označen je kao urbano zelenilo. Sve parcele na navedenom lokalitetu su u privatnom vlasništvu. Kako je Gradsko vijeće donijelo odluku o izradi prostornog plana, nakon propisane procedure, Gradsko vijeće će donijeti novi prostorni plan. Kako je tek formiran Savjet plana, i aktivnosti su tek započete, ne može se potvrditi hoće li biti promjena u karti namjene površina za predmetni lokalitet, te koje će promjene odnosno izmjene biti predložene i usvojene, nakon propisane procedure. Objekti koji su do sada izgrađeni na predmetnom lokalitetu, ne mogu biti legalizirani po važećem prostornom planu“, potvrdila je načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić. U postojećem regulacijskom planu ovdje je predviđeno urbano zelenilo, park šume. 

Osim što je gradska inspekcija propustila zaustaviti gradnju ovih bespravnih objekata, bez ikakvih dozvola, pitanje je i što radi županijski vodni inspektor i Ministarstvo poljoprivrede na čelu s Donkom Jovićem. To ministarstvo nekako prolazi ispod radara i u našim člancima, a ispostaviti će se na koncu da su na terenu dopustili velike štete. Kako dobro znamo griješi se i propustom. Ako je ekipama iz navedenog ministarstva vruće da izađu na teren, uvijek se mogu poslužiti našim fotografijama i video uradcima da vide koliko je tko zagazio u naše rijeke. 

Sadržaj se učitava...