UPALJEN ŽUTI METEOALARM Danas se u BiH očekuje nevrijeme praćeno grmljavinom

sparina, vrućina, vremenska prognoza, vremenska prognoza, žuti meteoalarm, nevrijeme, grmljavina
hercegovina.info

Federalni hidrometerološki zavod BiH za danas je upozorio na olujno nevrijeme praćeno grmaljivnom i tučom, a upaljen je i žutim meteolarmom u pojedinim dijelovima BiH.

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", poručuju iz FHMZ-a za područje Mostara u vremenu od 12 do 17 sati.

Intezivnije padaline praćene grmljavinom očekuju se tako na području Mostara, Tuzle, Banje Luke, Foče, Trebinja i Višegrada, Livna.

Prijepodne padaline se uglavnom očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslijepodne u Hercegovini, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 22 do 28, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 30 stupnjeva.

Temperature zraka izmjerene jutros u 8 sati su iznosile; Bjelašnica 7, Široki Brijeg 13, Bugojno 15, Sarajevo, Tuzla, Zenica 16, Bihać, Gradačac, Grude 17, Livno, Sanski Most 18, Mostar 19 i Neum 20 stupnjeva.