UOČI RAZLIKU MEĐU ČESTITARIMA Kako Dodik čestita Plenkoviću, a kako Čović Vučiću

Milorad Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Andreju Plenkoviću i HDZ-u pobjedu na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. 

“Vjerujem da će Hrvatska uspjeti napraviti jednu stabilnu Vladu, predvođenu Plenkovićem”, naveo je Dodik u čestitci. Izrazio je nadu da će HDZ u predstojećem mandatnom razdoblju u Saboru raditi za dobrobit svih naroda u Hrvatskoj, kao i na poboljšanju položaja Srba u toj zemlji, priopćeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva rekao je da očekuje od pobjedničke stranke da u Saboru radi na promjeni zakona neophodnih za održiv povratak Srba, te da omogući svima koji žele da se vrate na svoja prijeratna ognjišta.

"Također, vjerujem da će saradnja Hrvatske i BiH biti nastavljena uz međusobno uvažavanje, kao i da ćemo unaprijediti naše odnose i intenzivirati dijalog o svim otvorenim pitanjima koja su od obostranog interesa", naglasio je Dodik.

Evo kako čestita Čović

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je predsjedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću ubjedljivu pobjedu SNS-a na izborima u Srbiji.

“Postotak koji je dobio izlazi iz okvira standarda koji važe u našem okruženju”, rekao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH. On je naveo da očekuje da će se zadržati kontinuitet dosadašnjih odnosa, a kada je riječ o Srbiji, naglasak će biti na rješavanju odnosa sa Prištinom.

Evo i jedna čestitka dok je Čović bio član Predsjedništva:
Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović čestitao je predsjedniku srbijanske Vlade Aleksandru Vučiću na izbornoj pobjedi, naglasivši kako je uvjeren da će srbijanski premijer ukazano povjerenje odgovorno iskoristiti i svojim budućim radom doprinijeti daljem jačanju stabilnosti i suradnji u regiji. "Siguran sam da vaš uspjeh znači novi i brži iskorak Srbije na njenom europskom putu, naveo je Čović.

U Čovićevim čestitikama i ophođenju prema Vučiću, pa i Dodiku problema nema, niti se spominju, dok Dodik nema problema u svoju čestitku ubaciti i ono "ali".
I tako Srbi u Hrvatskoj brinu Dodika, a Hrvati u Srbiji očito ne brinu Čovića, pa ih u čestitkama ne spominje.