UNATOČ DOKAZIMA Sud odbio pritvor za direktora službe za zajedničke poslove institucija BiH

Čekić sudac
Ilustracija

Direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Šojić pušten je na slobodu, nakon što je odbijen prijedlog Tužiteljstva BiH da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je danas Srni iz Suda BiH.

"Sud BiH je prije dva dana donio rješenje u predmetu Dragan Šojić kojim je prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom odbijen kao neosnovan, te je pušten na slobodu", navodi se u odgovoru Suda na pitanje Srne je li Šojić pušten na slobodu, koji su razlozi i jesu li mu određene neke mjere zabrane.

Šojić je uhićen 24. svibnja na radnom mjestu u zgradi zajedničkih institucija BiH na osnovu dokaza da je počinio grube zloupotrebe položaja i sredstava koristeći ih u privatne svrhe, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Provodeći istragu, Tužiteljstvo BiH i SIPA prikupili su dokaze da je počinio grube zloupotrebe položaja u vezi dolaska i boravka na radnom mjestu, kao i zloupotrebe sredstava navedene institucije, koristeći ih u privatne svrhe.

"Osumnjičeni se tereti i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH", naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičenog su uhitili pripadnici SIPA-e, prema nalogu tužitelja Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, prenose 'Nezavisne novine'.

On je pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela 'Zloupotrebe položaja i ovlaštenja' i 'Pronevjere u službi', kao i kaznenog djela 'Povrede ravnopravnosti čovjeka i građanina'.