UMIJEŠAO SE I DODIK Pokušaj ubojstva: Obiteljske probleme željeli predstaviti kao političke

policija rs

U Policijskoj postaji Prnjavor obavljena je kriminalistička obrada osobe čiji su inicijali P.S. iz Prnjavora zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo 'Ubojstvo u pokušaju', priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon kriminalističke obrade, osoba će biti sprovedena u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

U priopćenju se podsjeća da je u subotu oko 17 sati u Policijskoj postaji Prnjavor zaprimljena prijava da je osoba čiji su inicijali P.S. iz pištolja pucala u smjeru osobe čiji su inicijali M.S. zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Iz Policijske uprave Banja Luka navode da je riječ o nerješenim imovinsko-pravnim odnosima između članova obitelji Stanić, te osuđuju 'izjavu narodnog zastupnika Miladina Stanića i SDS-a, koji ovaj događaj nazivaju 'političkim činom''.

"Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od 10 prijava između članova obitelji Stanić u posljednjih godinu dana koje se odnose na nerješene imovinsko-pravne odnose, da je to problem koji traje godinama i da policija redovno intervenira", navodi se u priopćenju, prenosi Srna.

U priopćenju se dodaje da su po svakoj prijavi policijski službenici Policijske postaje Prnjavor postupili profesionalno, te o svemu obavještavali nadležne službe, Komunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove općine Prnjavor, kao i Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka, kojem su dostavljani izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odbacio je danas kao gnusnu laž informaciju o političkoj konotaciji nasilja koje se dogodilo u obitelji Stanić u Prnjavoru, a u kojem je jedan od sudionika bio i zastupnik SDS-a Miladin Stanić, te zatražio od policije i tužiteljstva da u potpunosti rasvijetle ovaj slučaj i o tome informiraju javnost.

Prema njegovim riječima, svi u Prnjavoru znaju, ali treba da znaju i u Srpskoj, da spor između Miladina Stanića i njegovih rođaka u vezi sa seoskim putem koji ide kroz njihova imanja traje već skoro 20 godina i da se zadnjih 15 godina o tome vodi sudski postupak.

"Stvar je kulminirala među njima jučer u popodnevnim satima. Došlo je do okršaja u kojem je upotrijebljeno vatreno oružje", rekao je Dodik, koji je osudio upotrebu oružja i izražio žaljenje što su ljudi spremni i na taj način da rješavaju svoje obiteljske, susjedske i rodbinske probleme.