ULIJEVA NADU U BOLJE SUTRA Na slobodu puštena šestorka iz Hercegovine koja je uhićena zbog eksploziva, oružja, droge i razbojništva

FUP privođenje
Hercegovina.info

Šest osoba koje su bile meta akcije koju su proveli službenici Federalne uprave policije (FUP) na području Čapljine i Mostara pušteno je na slobodu, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

U akcijama kodnih naziva 'Gun' i 'Trebižat' privedeni su M. B. (1990.), N. P. (1988.) i M. M. (1996.) iz Mostara, te S. K. (1982.), J. B. (1992.) i A. G. (1986.) iz Čapljine.

Pretresi objekata gdje žive navedene osobe izvršeni su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ, a osumnjičeni se terete za kaznena djela 'Razbojništvo' (članak 289.) i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' (članak 371. kaznenog zakona FBiH).

Kod ovih osoba prilikom pretresa, službenici FUP-e su pronašli eksploziv, određenu količinu oružja i streljiva, apraturu za krađu vozila, potkape, pancire, rukavice, vojno oružje, prigušivače, optičke nišane, određenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Canabis Sativa L', te druge predmete koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Iz Ureda za informiranje FUP-e je za Hercegovina.info potvrđeno da su osobe privedene u Mostaru povratnici u vršenju kaznenih djela, odnosno od ranije su poznate policijskim agencijama po vršenju kaznenih djela. Neke od privedenih osoba s područja Čapljine su povratnici u vršenju kaznenih djela, potvrđeno je za naš portal iz Ureda za informiranje FUP-e.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.