UKRCALI SE PRVI PUTNICI Sarajevo i Ploče povezani željezničkim prometom

Vlak Sarajevo Ploče
A. K./Radiosarajevo.ba

Prvi putnici ovosezonske željezničke linije Sarajevo-Ploče jutros su u 7:15 sati krenuli sa stanice u Sarajevu, a planiran dolazak u Ploče je u 10:36 sati.

Iz Željeznica Federacije BiH su za portal Radiosarajevo.ba kazali da od danas, 2. lipnja do 27. kolovoza ponovo uvode liniju Sarajevo-Ploče-Sarajevo.

"S obzirom na to da je u prošloj godini u razdoblju od 1. srpnja do 11. rujna u dane petak, subota i nedjelja vladao veliki interes putnika za putničku liniju Sarajevo-Ploče-Sarajevo, Željeznice Federacije BiH i HŽ Putnički prijevoz planirali su u Redu vožnje 2022/2023. godine ponovno prometovanje jednog para brzih vlakova na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo i to u razdoblju od 2. lipnja do 27. kolovoza 2023. godine u dane petak, subota i nedjelja", rekli su iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.
 
Ostalim danima vlak će, kako kažu, po redu vožnje prometovati na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo.

Istaknuli su da ŽFBiH ne planiraju uvesti proširenu ponudu kakvu su putnici imali 2019. godine.

"Iz navedenih razloga, Željeznice FBiH nisu planirale uvoditi proširenu ponudu za putnike kakvu su imale u razdoblju od 15. lipnja do 31. kolovoza 2019. godine kada su putnici vlaka Sarajevo-Čapljina u stanici Čapljina mogli ostvariti vezu na autobusnu liniju za Neum, Makarsku i Split", navodi se u odgovoru na upit portala Radiosarajevo.ba.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM. Povratna karta košta 41,40 KM i važi mjesec dana.

Putnici koji ostvaruju pravo na povlasticu od 30 posto (studenti, novinari, penzioneri i grupe od preko 6 odraslih putnika) kartu u jednom pravcu plaćaju 18,60 KM, a povratnu 37,20 KM.

Putnici koji ostvaruju pravo na povlasticu od 50 posto (djeca od 4 do 12 godina, slijepa lica i njihova pratnja, grupe od preko 30 odraslih putnika) kartu u jednom pravcu plaćaju 14,30 KM, a povratnu 28,60 KM.