UKNJIŽILI MU ULICU PA PONIŠTILI Vlasniku stiglo i novo rješenje, ali on i dalje zauzima parking sa starim

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking
hercegovina.info

Vlasnik Vile Solaris Dragan Vujičević i dalje zauzima parking u neumskoj Ulici Mimoza, te na automobile lijepi staro rješenje Općinskog suda u Čapljini, premda je u međuvremenu dobio i novo rješenje kojim se ovo koje on lijepi po automobilima stavlja van snage.

U novom rješenju, koje je izdano 4. kolovoza kaže se da se stavlja van snage rješenje Zemljišnoknjižnog ureda broj 053-0-DN-19-001174 od 3. rujna 2019. kojim je dozvoljena zabilježba služnosti parking na nekretnini označenoj kao k.č. 350 upisanoj u zemljišnoknjižni ulozžak 552 k.o. Neum u korist Vujičevića.

Također, odbija se zahtjev Dragana Vujičevića radi upisa zabilježbe služnosti parkinga na nekretnini označenoj kao k. č 350. Novo rješenje potpisuje isti referent koji je izdao i staro, a u obrazloženju kaže da je naknadnim uvidom u spise utvrđeno da podnositelj zahtjeva nije predložio potrebnu dokumentaciju na temelju koje se dokazuje način stjecanja prava služnosti.

“Obzirom da je pogrešan upis nastao zbog odgovornosti zemljišnoknjižnog referenta, odlučeno je kao u izreci rješenja”, stoji u novom rješenju, koje baš kao i staro potpisuje isti referent. Vujičeviću je rok žalbe na ovo rješenje 19 kolovoz.

U međuvremenu, on na automobile lijepi staro rješenje, koje je novim stavljeno van snage.

“On pravi problem čitavoj ulici, postavio je table da je to njegovo, potom je općina uklonila te nezakonito postavljene table. Plaši ljude papriologijim, voli se tužakati sa susjedima, općinom, parkingom – tj. tvrtkom Bakus”, kazali su susjedi vlasnika Vile Solaris. On je pak našem portalu poslao more dokumentacije, no ne i rješenje koje navodimo, a koje mu ne ide u prilog. On pak tvrdi da ga nije spominjao jer nije pravomoćno, i da će nas tužiti.

U međuvremenu, saznajemo da nisu baš čista posla oko prvog rješenja izdanog Vujičeviću, te da je ono izdano, a da u elektronskoj bazi podataka uopće nema zahtjeva da čestica 350. koja je zapravo Ulica – Donji put pravom služnosti bude upisana na Vujičevića. Unatoč tome, ono je izdano, a potom i poništeno.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.