NEMA MIRA U ULICI MIMOZA Vlasnik vile zauzeo ulicu, sud mu je i uknjižio, pa sad izgleda poništio čudno rješenje

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking
hercegovina.info

Zbog petnaestak parking mjesta nema mira u neumskoj UIici Mimoza. Vlasnik Vile Solaris Dragan Vujičević iscrpio je sve pravne mogućnosti da dokaže da on ima pravo korištenja parkinga u toj ulici, te je došao i do Vrhovnog suda i ombudsmena. Na koncu je ulicu(zabilježbom služnosti) uknjižbom dobio na korištenje.

Hvali se da se urbanizmom bavio još u bivšoj državi, te da ima više presuda i sudskih rješenja koja mu govore u korist, te da je zakon na njegovoj strani. U moru dokumentacije koju nam je ustupio ključno je jedno rješenje.

Lijepi rješenja na automobille

Naime, rješenjem Općinskog suda u Čapljini od 3. rujna 2019., dozvoljava se zabilježba služnosti parkinga kao poslužnom/trpećem dobru na kč. Br. 350 u korist svagdašnjeg vlasnika kč. Br. 158.

Upravo na temelju tog rješenja Vujičević svojata parking, a isto kopira i postavlja i u automobile ispred vile.

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

U obrazloženju rješenja Općinski sud u Čapljini kaže da im se 5. kolovoza 2019. obratio Dragan Vujičević sa zahtjevom za upis zabilježbe zasnivanja prava služnosti parking na kč - broj 350 u korist kč. broj 158, a na temelju rješenja Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Neum, tj. zapisnika Službe za stambeno komunalne poslove, izgradnju i razvoj Neum. U potpisu rješenja, kojim je zapravo Ulica Mimoza dana na korištenje vlasniku vile Solaris, je viši referent za vođenje zemljišnih knjiga Mile Krmek.

Krmek pak u telefonskom razgovoru kaže da je to rješenje poništeno, a doneseno je novo. Što piše u novom rješenju nije kazao, kazavši da je isto dobio i pravobranitelj i punomoćnik vlasnika vile Solaris.
Poništenje rješenja značilo bi da Vujičević nema pravo na parking.

Javni pravobranitelj Jozo Matić je na godišnjem odmoru. U kratkom telefonskom razgovoru kazao je da u predmetu zastupa Općinu Neum, te će po povratku više znati što je u međuvremenu stiglo s Općinskog suda u Čapljini.

"Pravi problem čitavoj ulici"

Općina je parking u spomenutoj ulici dodijelila tvrtki Bakus, s kojom se Vujičević također tuži, a u sporu je i s nekim susjedima.

Ulica Mimoza Vila Solaris Neum Parking

“On pravi problem čitavoj ulici, postavio je table da je to njegovo, potom je općina uklonila te nezakonito postavljene table. Plaši ljude papriologijim, voli se tužakati sa susjedima, općinom, parkingom – tj. tvrtkom Bakus”, kaže Josip Papac, dvije kuće udaljen od Vile Solaris.

Isto potvrđuju i drugi susjedi, koji kažu da se Vujičević bavi istjerivanjem pravde, boluje od tužbi i dokazivanja, a zapravo je on taj koji nanosi nepravdu i zauzima javnu površinu.

Vujičević pak nije spominjao da je poništeno rješenje koje je ključno u cijeloj priči – da se kč. 350., što bi bilo javno dobro –ulica, kroz zabilježbu služnosti ustupljuje u njegovu korist.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.