UHIĆENI NA GRANICI Državljanin BiH kriv zbog pustošenja šuma, 'pala' i dva državljanina Turske

Granična policija kontrola
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima u BiH uhićeno je osam osoba zbog raznih kaznenih djela u razdoblju od 1. do 5. lipnja 2023. godine.

Pripadnici Jedinice GP BiH Kamensko, 3. lipnja 2023., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, lišili su slobode G. P. (1986.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog kaznenog djela pustošenje šuma. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje. 

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 5. lipnja 2023. godine, lišili su slobode A. H. (1988.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GP BiH Brod su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod lišili slobode T. V. (1980.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog kaznenog djela teška krađa. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GP BiH Aerodrom Sarajevo, 4. lipnja 2023., na letu iz Istanbula, lišili su slobode T. K. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je Interpol Bern za njim raspisao potjernicu zbog kaznenih djela u vezi s opojnim drogama. Državljanin Republike Turske je predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 3. lipnja 2023., pripadnici ove jedinice su na letu iz Frankfurta lišili slobode J. S. (1969.) jer je Policijska stanica Teslić raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanin je predan službenicima Policijske stanice Teslić. Uz navedeno, pripadnici Jedinice GP BiH Aerodrom Sarajevo su 3. lipnja 2023., na letu iz Istanbula, lišili slobode M. K. (1973.). Provjerama je utvrđeno da ovog državljanina R. Turske potražuje Općinski sud u Bihaću zbog kaznenog djela laka tjelesna ozljeda. Predan je službenicima Centra sudske policije u Županiji Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 4. lipnja 2023., lišili su slobode H. H. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Karakaj i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 1. lipnja 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S. V. (1966.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu za njom zbog kaznenog djela krađa. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predana službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.