UHIĆENA KOD LJUBUŠKOG Državljanku Hrvatske sud tražio zbog krađe

Granicna policija BiH kućica
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima širom BiH ukupno je slobode lišeno osam osoba u razdoblju od 24. studenoga do 29. studenoga 2023. godine.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 29. studenoga 2023. godine, lišili su slobode M. K. (1987.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Foči zbog kaznenog djela pranje novca. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Intеrvеntne јеdinice sudskе pоliciје Republike Srpske.

Prethodno, 26. studenoga 2023., pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode M. B. (1980.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 29. studenoga 2023., lišili su slobode I. J. (1963.), državljanku Republike Hrvatske jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela krađa. Kontrolirana je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Crveni grm i predana službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 28. studenoga 2023., lišili su slobode državljanina Republike Srbije, L. R. (1995.). Provjerama je ustanovljeno da je Interpol Beč raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela organiziranje ilegalnih migracija. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 28. studenoga 2023., na letu iz Beča, lišili su slobode A. M. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela bludne radnje. Državljanin BiH je predan službenicima Centra sudske policije u Srednjobosanskoj županiji.

Prethodno, 24. studenoga 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode J. Ć. (1976.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenih djela izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakih tjelesnih ozljeda. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Zagreba. Predan je službenicima MUP-a Županije Sarajevo. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su 26. studenoga 2023. pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša lišili slobode A. K. (1996.). Utvrđeno je da Općinski sud u Bugojnu potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Predan je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum, 25. studenoga 2023., lišili su slobode državljanina Crne Gore, R. V. (1976.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela organizirani kriminal. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predan službenicima MUP-a Republike Srpske.