UDRUŽENA AKCIJA POLICIJE Razbijena kriminalna grupa, pljačkali od Gruda do Brčkog

FUP policajci
Hercegovina.info/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima ministarstava unutarnjih poslova više županija, od 28. veljače provode mjere vezano za dokumentiranje organizirane kriminalne grupe.

FUP radi u suradnji sa MUP-ovima Tuzlanske, Srednjebosanske, Zapadnohercegovačke i Zeničko-dobojske županije i nadzoru Županijskog tužiteljstva SBŽ.

Grupa se sumnjiči za udruživanje radi činjenja kaznenog djela, a u vezi sa djelom teška krađa.

"U sklopu navedenih aktivnosti, a na temelju naredbe nadležnog suda izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te je uhićeno šest osoba inicijala N. H. (1972.), A. Ć. (1989.), A. Š. (1982.), A. Š. (1979.), M. I. (1980.) i E. D. (1985.) dok je za osobom E. DŽ. (1977.) raspisana operativna tjeralica", priopćeno je iz Federalne uprave policije, prenosi Klix.

Navedeni se sumnjiče da su od početka 2020. godine, na području Tuzlanske, Srednjobosanske, Zeničko - dobojske, Hercegovačko - neretvanske i Zapadnohercegovačke županije te Distrikta Brčko, organizujući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, izvršili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata.

Radi se benzinskim crpkama, trgovačkim centrima i drugim objektima u FBiH i Brčko Distriktu. Sumnjiče se da su otuđili više od 200.000 KM, kao i veću količinu robe - cigareta, kave, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Takođe, s ciljem izvršenja gore navedenih kaznenih djela prethodno su otuđili 14 putničkih motornih vozila i pokušali otuđiti sedam motornih vozila u spomenutim županijama.

Uhićeni će danas biti predani u nadležnost Tužiteljstva SBŽ.