UBOJSTVO DVIJE OSOBE Prije tri godine u ovo vrijeme sve policijske agencije su na sjeveru Hercegovine tražile jednog čovjeka

Edin Gačić ubojstvo Konjic
Hercegovina.info

Navršile su se tri godine od krvavog pohoda koji je započeo kod Konjica, a počinila ga je jedna osoba. Tri godine prošlo je od krvavog pohoda Edina Gačića iza koga su ostale dvije ubijene osobe. Sve se odigravalo nedaleko od Konjica, te na relaciji Konjic - Sarajevo. Na kraju akcije, Gačić je ubijen u razmjeni vatre s policijom koja ga je opkolila nedaleko od Kiseljaka.

Podsjetimo, za njim su nekoliko dana tragale sve policijske agencije zbog ubojstva kod Konjica gdje je u trgovini ubio Sauda Sultanića. Ovo ubojstvo dogodilo se 4. veljače 2019. Gačić je na Sultanića pucao iz puše, a onda ga je još izbo nožem.

Edin Gačić ubojstvo Konjic

Gačić je živio u kući u naselju Brđani, nedaleko do mjesta gdje je ubio Sultanića. Policija je, nakon ubojstva, izvršila pretres te kuće u kojoj je živio. Nakon što ga nisu pronašli u kući, krenula je dalja opsežna potraga za njim.

U mjestu Suhodol kod Tarčina, Gačić se pojavio na poligonu za vježbanje Federalne uprave policije (FUP) gdje je ubio pripadnika FUP-e Mahira Begića. Begić je u tom trenutku bio na straži, a nakon ubojstva Gačić je od ubijenog uzeo pištolj. Gačić se potom krio po šumama i vikendicama, a u potragu za njim uključene su sve agencije i svi raspoloživi resursi.

Edin Gačić ubojstvo Konjic

U šumi Barice, između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka, Gačić je, nakon što ga je okružilo 45 specijalaca, prvo zabio nož u zemlju, a zatim potegao službeni pištolj ubijenog policajca Begića te ispucao čitav šaržer, nakon čega je otvorio rafalnu paljbu iz puške.

Odmah mu je uzvraćeno, a u razmjeni vatre Gačić je ubijen, dok je jedan pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije lakše ranjen. Policija ga je u ovoj razmjeni vatre usmrtila 12. veljače 2019. godine, a do tog trenutka krio se u zemunici napravljenoj od snijega.

Podsjetit ćemo da je početkom 2000-ih godina Edin Gačić ubio svoju majku. Ubojstvo je počinio tijekom dopusta iz zatvora u kojem je bio zbog ubojstva suborca.

Edin Gačić ubojstvo Konjic

Danas je izaslanstvo FUP-e i izaslanstvo Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova su u znak sjećanja na Mahirovu hrabrost i požrtvovanost u obavljanju policijskih zadataka položile vijence na Spomen obilježju u 'Centru za obuku policijskih kadrova – Mahir Begić' u Suhodolu.