Obilježena treća godišnjica od mučkog ubojstva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

ubojstvo policajca, mahir begić, fup, Federalna uprava policije
FUP

Danas se navršava treća godišnjica od dana kada je mučki ubijen policijski službenik Federalne uprave policije Mahir Begić.

Delegacija Federalne uprave policije, kao i delegacije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutarnjih poslova su u znak sjećanja na Mahirovu hrabrost i požrtvovnost u obavljanju policijskih zadataka položile vijence na Spomen obilježju u „Centru za obuku policijskih kadrova – Mahir Begić“ u Suhodolu.

Također, polaganjem vijenca, učenjem fatihe, te na drugi prigodan način na mezarju „Lokve“ u općini Hadžići odana je počast poginulom policijskom službeniku, Mahiru Begiću. Delegacija je posjetila i majku poginulog policijskog službenika.

Podsjećamo, dana 09.02.2019. godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na vrlo podmukao i okrutan način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije, Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol, priopćeno je iz FUP-a.