UBILI SU 11, RANILI 15 RUSKIH VOJNIKA Nakon toga su ubijeni

 hakerski napad, ukrajina, Rusija, ukrajina, ratni zločin, Zaporižje, Rusija, ukrajina, napad, Rusija, pokolj
AP/Andriy Dubchak

U napadu na vojnu bazu u ruskoj regiji Belgorod nije ubijen nijedan civil, ali je mnogo vojnika ubijeno ili ranjeno, rekao je u nedjelju ujutro guverner te regije Vjačeslav Gladkov.

"Užasan događaj dogodio se na našem teritoriju, na teritoriju jedne od vojnih postrojbi", rekao je Gladkov u video objavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Mnogi vojnici su ubijeni i ranjeni ... Među ranjenima i ubijenima nema stanovnika Belgorodske oblasti."

Gladkov nije rekao koliko je vojnika ubijeno. Državna novinska agencija RIA javila je pozivajući se na ministarstvo obrane da je 11 ljudi poginulo, a 15 ih je ranjeno na poligonu za vojnu obuku u jugozapadnoj Rusiji u subotu kada su dvojica napadača otvorila vatru na skupinu dobrovoljaca koji su se htjeli boriti u Ukrajini.

RIA je, pozivajući se na ministarstvo obrane, rekla da su dvojica napadača ubijena nakon napada u regiji Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, javlja Hina.

Rečeno je da su bili državljani jedne bivše sovjetske republike, ali nisu navedene nikakve pojedinosti. Neki ruski neovisni mediji izvijestili su da je broj žrtava veći od službenih podataka.

"Tijekom obuke rukovanja vatrenim oružjem s osobama koje su izrazile želju za sudjelovanjem u posebnoj vojnoj operaciji (protiv Ukrajine), teroristi su otvorili vatru iz lakog oružja na pripadnike postrojbe", navodi se u priopćenju ministarstva obrane koje prenosi RIA.