U STANU PRONAĐENI DOKAZI Maloljetnik u Trebinju spremao teroristički napad na škole i vrtiće, shemu objavio na Tik-Toku

Napad na škole i vrtiće Trebinje

Trebinjska policija uhitila je maloljetnika zbog sumnji na terorizam.

Kako saznaje hercegovina.info mladić je uhićen sinoć u 19 sati, a pojedini zabrinuti roditelji jutros nisu poslali djecu u školu. Društvenim mrežama od sinoć kolaju prepiske u kojima se roditelji međusobno obavještavaju kako se pripremao napad na škole i vrtiće u Trebinju.

Napad na škole i vrtiće Trebinje

"Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je jedno ili više osoba, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješten je poseban Odjel za suzbijanje korupcije, organiziranog kriminaliteta i najtežeg oblika gospodarskog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće za koju se sumnjiči da je počinila navedeno kazneno djelo", rekao je načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa.

Napad na škole i vrtiće Trebinje

Kod maloljetnika su u stanu pronađeni svi predmeti koji će se koristiti kao dokazni materijali u slučaju ovog kaznenog djela. 

Laketa je kazao da nije bilo realne opasnosti, ali je sve roditelje pozvao da povedu računa o društvenim mrežama maloljetne djece.

"Bila je objava na Tik-toku kako se planira teroristički napad na području Trebinja sa shemom, ali morate razumjeti da ne mogu više od toga govoriti jer je istraga u tijeku", kazao je Laketa.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.