U NEKIM ZEMLJAMA REGIJE ZABRANJEN Nadležni kažu da u BiH nije sporan, apeliraju da se obrati pozornost na jednu stvar

Prime energetsko piće

Na osnovu do sada dostavljenih informacija od nadležnih inspekcijskih organa na tržištu BiH nisu zatečeni proizvodi “Prime energy” u kojima je u pojedinim zemljama utvrđeno prisustvo L-teanina, priopćili su iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

“Kako ne bi došlo do zabune, potrošače molimo da imaju u vidu razliku između napitaka “prime energy”i hidratizacijska pića “prime”, jer se radi o različitim proizvodima iste robne marke”, pojasnili su iz Agencije.

U priopćenju je istaknuto da putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje do danas nije primljena obavijest da su na tržište BiH distribuirani sporni proizvodi “prime energy”.

Kada je riječ o “hidratizacijskom piću prime”, iz Agencije su istaknuli da se vrši dodatni inspekcijski nadzor.

“Prema informacijama koje su trenutno dostupne Agenciji, hidratizacijska pića prime ne sadrže L-teanin i trenutno nisu predmet povlačenja i opoziva u drugim zemljama”, istaknuto je u priopćenju.

Inspektori slovenske Uprave za sigurnost hrane zabranili su kofeinsku verziju energetskog napitka “prime”, jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima u EU, dok verzija hidratizacijskog napitka ostaje na policama slovenskih trgovina.