U Hercegovini novi slučajevi zaraze koronavirusom, šest u HNŽ-u

Bolnica doktori
Ilustracija/hercegovina.info

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo u FBiH objavljenom jutros u 10 sati potvrđena su 74 slučaja zaraze koronavirusom.

Jedanaest je novih slučajeva zaraze u odnosu na prethodno izvješće, šest slučajeva je HNŽ-u, četiri u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a jedan u Bosansko-podrinjskoj županiji.

Najviše oboljelih ima Hercegovačko-neretvanska županija u kojoj su zaražene 32 osobe. Osam slučajeva potvrđeno je u Zeničko-dobojskoj županiji, 6 u Unsko-sanskoj županiji, 5 u Bosansko-podrinjskoj županiji, 9 u Županiji Sarajevo, 1 u Posavskoj županiji, 1 u Srednjobosanskoj županiji i 11 u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Utvrđeni uvezeni slučajevi iz Italije, Njemačke, Švicarske i Srbije. Lokalna transmisija na području četiri županije: Hercegovačko-neretvanske županije, Zapadnohercegovačke županije, Unsko-sanske županije i Bosansko-podrinjske županije.

Dva veća klastera vezana za događaj u Konjicu (do sada 28 potvrđenih slučajeva, evidentirana 3. generacija kontakata) i slučaj u Mostaru (7 potvrđenih slučajeva). U Unsko-sanskoj županiji evidentirana su 3 klastera.

  • Evidentirana dva klastera u Zapadnohercegovačkoj županiji i jedan u Županiji Sarajevo. Novi improtirani slučajevi iz Austrije i Turske. Ukupno evidentirana 3 smrtna slučaja, navodi se u priopćenju Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.