FOTO  U azilu "Danica" smješteno oko 100 pasa, veliko je zanimanje za njih iz inozemstva

Azil za pse Danica
Hercegovina.info

U novom azilu za pse u Trebinju, simboličnog naziva "Danica", smješteno je oko 100 pasa. Nazivaju ga simbolično, po preminuloj Trebinjki Danici Dadi Đikov, koja je svoj život posvetila zaštiti životinja. Nakon tri mjeseca rada, azil je već pronašao svoje mjesto u srcima ljudi, a priča koja se odvija unutar njegovih ograda daje nadu i svjetliju budućnost psima koji su prepušteni ulicama.

Smješten u modernim prostorijama, azil "Danica" pruža sklonište za pse, pružajući im siguran dom i njegu. Međutim, pravi poduhvat tek se sprema. Upravnica azila, Sanja Marković istaknula je da je najbitniji i krajnji cilj udomljavanje pasa. Azil "Danica" uskoro će dobiti certifikat koji će omogućiti izvoz pasa u zemlje Europske unije. Ovo će, ne samo ubrzati proces udomljavanja, već i osigurati ljepšu budućnost za ove pse.

Azil za pse Danica

“Mislim da je to pri kraju i nadamo se da će certifikat biti gotov krajem ovog mjeseca ili početkom idućeg. To je vrlo važno jer trenutno komuniciramo s brojnim organizacijama u Njemačkoj i Engleskoj. Jedan pas već je otišao za Njemačku preko Hrvatske, a jedan čeka transport za Englesku. Veliko je zanimanje stranih organizacija. Jedva čekamo certifikat jer bi to omogućilo bolji protok u azilu. Mogli bismo skupljati pse s gradskih ulica, kojih je iz dana u dan sve više”, istaknula je Marković za Hercegovina.info.

Ono što bi azilu puno značilo je uključivanje volontera. Vojislav Elez već mjesec dana svakodnevno dolazi u ovaj azil i poziva sve mlade ljude da dođu i provedu svoje slobodno vrijeme družeći se sa psima.

Azil za pse Danica

“Prije nego što sam došao ovdje, volontirao sam u azilu Žarkovica u Dubrovniku, koji se sada zatvara. Imam iskustva s psima i volontiranjem. Kako se ovaj azil otvorio, bila je potreba za volonterima, pa sam došao. Krećem na fakultet, ali želim provesti svoje vrijeme družeći se sa psima. U azilu su svi psi veseli i razigrani, preporučujem svima da dođu”, rekao je Elez.

U azilu "Danica" volonterima je potrebna svakodnevna podrška. Pozivajući sve ljude koji dijele strast prema životinjama, da im se pridruže.

Azil za pse Danica

“Volontera nam treba svakodnevno. Mogu doći i vidjeti kako izgleda radni dan s nama, šetati, češljati, igrati se s psima. Svi su dobro došli i tko god da želi doći neka nas kontaktira putem društvenih mreža”, kaže Marković.

Ovaj azil je više od mjesta gdje se brinu o napuštenim psima. On nosi duh humanosti i posvećenosti životinjama, istinski prikazan u simboličnom imenu "Danica". Ova priča o nadi, spajanju ljubavi prema životinjama i trudu da se poboljša njihova sudbina, postaje inspiracija za sve one koji vjeruju da svako biće zaslužuje priliku za bolji život.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.