TVRDE DA IH BLATI ZBOG NUMERACIJE KANALA Telemach najavio tužbe protiv Federalne televizije

Telemach
Telemach

Tvrtka Telemach oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojem najavljuje tužbe protiv Federalne televizije. 

Isto prenosimo u cijelosti:

"Kompanija Telemach je već nekoliko tjedana izložena napadima Federalne televizije, sa tendenciozno iskonstruiranim prilozima, sa ciljem da se nanese šteta tvrtki, samo zbog toga što je kanal Federalne televizije sa 53. mjesta stavljen na 55. mjesto u sklopu Telemachove nove numeracije kanala. Federalna TV je samo jedan od 212 kanala koji su dobili drugačiju numeraciju kako bismo doprinijeli preglednosti ponude i olakšali korisnicima pronalaženje televizijskog sadržaja koji žele da gledaju". 

"I pored činjenice da je čak i Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) u obrazloženju Federalnoj TV priopćtila da kablovski operator nije po zakonu dužan da «konzultira javne servise za numeraciju kanala», Federalna televizija koja sebe naziva objektivnom i nepristrsnom, radi upravo suprotno, predstavljajući promjene u numeraciji kanala kao «specijalni rat protiv Bosne i Hercegovine». 

"Iako smo podsjetili Federalnu televiziju da pomjeranje sa broja 53. na 55. kanal ne može nikako utjecati na promjenu njihove uređivačke politike, jer ta televizija može kao i do sada emitirati svoj cjelokupan program, kao i da niko od njihovih gledatelja neće biti uskraćen i za jedan sekund programa, oni su novu numeraciji kanala iskoristili za plasiranje besmislenih neistina o našoj kompaniji".

"Podsjećamo da svako od njihovih redovnih gledatelja može sam numerirati na svom televizoru redoslijed  kanala po vlastitom izboru i staviti Federalnu TV na mjesto koje žele, jer im to omogućava najsuvremeniji servis Telemacha. Federalna je o ovoj činjenici također mogla educirati svoje gledatelje, umjesto što se opredijelila da kao javni servis vodi negativnu kampanju protiv Telemacha zloupotrebljavajući međunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini.
Imajući u vidu da je Federalna TV prodala ekskluzivno pravo distribucije programa u inozemstvu tvrtki koja pripada kompaniji Telekom Srbija (u vlasništvu Republike Srbije), što znači da je tu televiziju u dijaspori jedino moguće gledati uplatom firmi Vip Team United iz Portugala povezanoj sa državnom telekomunikacijskom kompanijom iz Srbije, začuđeni smo žestinom napada i neistina koje imaju za cilj Telemach uvući u dnevnu politiku".

"Telemach je tvrtka svih građana BiH u kojoj se ne gleda ni nacija ni vjera i ponosni smo na multietničnost. Zbog činjenice da su u svom programu poticali na mržnju i diskriminaciju iako su javni servis, kompanija Telemach podnijela je protiv Federalne TV prijavu regulatornoj agenciji za komunikacije, a također ćemo se obratiti i svim pravosudnim organima uključujući i institucije Europske Unije", priopćila je United Grupa, kojoj je Telemach BH dio.