Tuzlak optužen jer je pozivao na ubojstvo glavne tužiteljice, i prijetio Wigemarku

Tuzlak optužen jer je pozivao na ubojstvo glavne tužiteljice, i prijetio Wigemarku
Hercegovina.info

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu za ugrožavanje osoba pod međunarodnom pravnom zaštitom i napad na službenu osobu institucija BiH u vršenju poslova sigurnosti

Optužnica se odnosi na prijetnje napadom na život i sigurnost nekadašnjeg šefa Misije EU u BiH, Lars Gunar Wigemarka, i glavne tužiteljice Gordane Tadić, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv:

Ranka Petrovića, rođenog 1990. godine u Tuzli, nastanjen u Tuzli.

Optuženi se tereti da je, tijekom ožujka 2019. godine, putem izjava na internet portalu, sa internet adrese koju je koristio, uputio ozbiljne prijetnje za život osobe pod međunarodnom pravnom zaštitom, šefa Misije EU u BiH, Lars Gunar Wigemarka, kao i da je uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na njezino ubojstvo, što je kod navedenih izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi se tereti da je ugrozio osobu pod međunarodnom pravnom zaštitom, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na njen život kao i ozbiljno prijetio da će napasti službenu osobu u institucijama Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo-Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom iz članka 192. i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela iz članka 241b. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.