TUŽITELJSTVO ULOŽILO ŽALBU Sud u Ljubuškom ponovno odlučuje o Buntićevom pritvoru

Denis Buntić

Kako je jučer i najavilo, Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke uložilo je žalbu na neodređivanje pritvora Denisu Buntiću kojeg se sumnjiči da je pretukao svoju suprugu Klaru te je istom u kući pronađen pozamašan arsenal oružja.

"Dana 26. 9. 2023. godine Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg uložilo je žalbu na rješenje o odbijanju pritvora osumnjičenom D. B. suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka iz čl. 311. st. 1. toč. a) ZKP F BiH i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja iz čl. 311. st. 1. toč. c) ZKP F BiH, predlažući da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. 

Podsjetimo da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B., protiv kojeg ovo Tužiteljstvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH", kazali su u svom priopćenju iz Tužiteljstva ŽZH.

S Općinskog suda u Ljubuškom jučer su za hercegovina.info izjavili da rješenje o neodređivanju pritvora nije pravomoćno. To pak znači da bi Buntić, osobito nakon pritiska javnosti, mogao u pritvor.