TUŽITELJSTVO PREDLOŽILO JOŠ DVA MJESECA PRITVORA Debevcu i Osmici sutra ročište, istraga proširena

debevec osmica

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine predložilo je još dva mjeseca pritvora za uhićenog i suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije OSA.

Prijedlog je jutros upućen Sudu BiH, a ročište na kojem će se razmatrati o prijedlogu Tužiteljstva zakazano je sutra u Sudu u 11 sati. 

Debevec i Mehmedagić u petak su ispitani u Tužiteljstvu BiH jer je Tužiteljstvo u odnosu na točku prisluškivanje sudaca i tužitelja proširilo istragu za osumnjičene za još dvije točke. 

Jedna se odnosi na davanje počasnih iskaznica OSA-e za tri osobe, od kojih je jedna i Denisu Stojniću, a druga kako je Debevec i po čijem nalogu uništio naloge o prisluškivanju. Na desetine ih je nestalo.

Kako je Avaz ranije objavio SIPA je uspjela otključati njihove mobitele. Debevec je koristio tri mobitela i imao je četiri kartice, Osmica je imao dva uređaja. Sve poruke sada će dobiti Tužiteljstvo na uvid.

 "Na ročištu povodom prijedloga za pritvor bit će priopćeno više informacija o razlozima za proširenje istrage, kao i razlozima za produženje mjere pritvora za osumnjičene", rečeno je iz Tužiteljstva BiH.