TUŽITELJSTVO POTVRDILO Optuženi Senad Suljić, Jelka Kebo i Adnan Bajramović

Tužiteljstvo HNŽ
Hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) potvrdilo je naša pisanja da je protiv čelnih ljudi Centra za kulturu Mostar podignuta optužnica.

“Tužiteljstvo HNŽ podiglo je optužnicu protiv Senada Suljića, ravnatelja JU Centra za kulturu Mostar, Jelke Kebo, bivše ravnateljice JU Centra za kulturu Mostar i Adnana Bajramovića, zbog osnovane sumnje da su počinili produljeno kazneno djelo ‘Zlouporaba položaja ili ovlasti’ Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a koju je dana 11.1.2023. godine Županijski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio. Optuženi se terete da su kao službene osobe u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlasti drugom pribavili imovinsku korist veću od 50.000”, potvrdila je za hercegovina.info stručna suradnica za odnose s javnošću - glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Mostar. 

Istraga neće stati na ovome, budući da je mutne račune s poduzećem 'Kompas Trade' imalo i Narodno pozorište Mostar. Naime, kulturne institucije u Mostaru plaćale su fiktivne račune poduzeću 'Kompas Trade', čija je direktorica potom dizala novce i vraćala ih gdje treba. Sve je i potvrdila istražiteljima.

Tragovi ovog kriminala vode do SDA Mostar, koja je i postavljala ravnatelje kulturnih institucija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.