ŽUPANIJSKI SUD U MOSTARU Čelni ljudi Centra za kulturu Mostar izjasnili se kako nisu krivi

Županijski sud Mostar
Hercegovina.info

Ravnatelj JU Centra za kulturu Mostar Senad Suljić, bivša ravnateljica iste ustanove Jelka Kebo i Adnan Bajramović danas su se pred Županijskim sudom u Mostaru u prisustvu svojih branitelja Josipa Muselimovića, Nade Dalipagić i Damira Sadovića izjasnili kako nisu krivi u predmetu 'Suljić i drugi', doznaje Hercegovina.info.

Protiv njih je naime Tužiteljstvo HNŽ podiglo je optužnicu zbog osnovane sumnje da su počinili produljeno kazneno djelo ‘zlouporaba položaja ili ovlasti’ Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a koju je dana 11.1.2023. godine Županijski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Optuženi se terete da su kao službene osobe u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlasti drugom pribavili imovinsku korist veću od 50.000 maraka. 

Istraga neće stati na ovome, budući da je mutne račune s poduzećem 'Kompas Trade' imalo i Narodno pozorište Mostar. Naime, kulturne institucije u Mostaru plaćale su fiktivne račune poduzeću 'Kompas Trade', čija je direktorica potom dizala novce i vraćala ih gdje treba. Sve je i potvrdila istražiteljima.

Predmet se kako doznajemo dostavlja Vijeću na suđenje.